Programma 26 september

Tijdens deze dag liet Groningen zien wat ze bereikt hebben binnen het thema slimme stadslogistiek. 
Ook werd er een overzicht getoond door de andere SGS pilotsteden en heeft het ministerie een vooruitblik geven over het vervolg op Slimme en Gezonde Stad. 

          

Parallelle themasessies SGS in Groningen

Klik hier voor de presentatie Fietsstad 

Groningen is een fietsstad en daardoor ook een leefbare stad. Door het groeiende aantal fietsers en fietsen ontstaan echter ook problemen zoals overlast door geparkeerde fietsen en doorstroming. Welke slimme oplossingen hebben we hiervoor verzonnen in Groningen en hoe brengen we deze oplossingen tot uitvoering?

Door: Erwin de Jager, verkeerskundige gemeente Groningen

Klik hier voor de presentatie Fietslogistiek
Groningen is een fietsstad. Het aandeel van cargobikes in het logistieke verkeer is echter nog klein. We zien wel een mooie toekomst voor fietslogistiek. Wat zijn de mogelijkheden, waar liggen de kansen en hoe pakken we dit in Groningen aan?

Door: Flip Konings (Cycloon Fietskoeriers) en Sjouke van der Vlugt (stadslogistiek gemeente Groningen)

Klik hier voor de presentatie Bouwlogistiek
Een groot aandeel van het logistieke verkeer in de (binnen)stad bestaat uit bouwlogistiek. Er wordt in de stad veel overlast ervaren van bouwlogistiek. Het gaat hierbij om grootschalige projecten, maar ook om kleine verbouwingen. Hoe kunnen we de overlast door bouwlogistiek beperken?

Door: Ian Bodewes (Hitachi Capital Mobility) en Mario Sabel (Stichting Energy Expo)

Klik hier voor de presentatie Slimme mobiliteit
Hoe ziet de mobiliteit in de stad er uit in de toekomst? Hoe maakt Groningen zich klaar voor de toekomstige mobiliteit? Wat zijn de mogelijkheden van Slimme Mobiliteit in de stadslogistie? En hoe kan Slimme Mobiliteit bijdragen aan een leefbare stad?

Door: Jantine Doornbosch (CEO Fooddrop) en Terry Albronda (Manager Slimme Mobiliteit gemeente Groningen)